Barceloni se ovo neće dopasti. Neymar se ništa ne pita, nego ide tamo gdje mu kažu

nejmar-velika524597020170924093952

List As prenosi da bi transfer Brazilca iz Pariza u Madrid mogla da pogura ni manje ni više nego – kompanija “Najki”.

Logično, postavlja se pitanje, što bi “Najki” imao interes kada je upravo on sponzora Parižana, a Realov je najveći konkurent – Adidas?

Upravo u tome i leži odgovor, ukoliko se ispostavi da PSŽ ne može da zadrži Nejmara i da je povratak u Španiju neminovan, “Najki” će na ovaj način pokušati istovremeno da udari jednim udarcem dve muve.

Plan je da se Real Madrid natera na pregovore oko sponzorstva i da potpiše višegodišnji ugovor sa kompanijom “Najki”, odnosno da završi saradnju sa Adidasom posle skoro dve decenije.

“Najki” je Realu navodno ponudio da pokrije deo transfera, pošto PSŽ neće da pusti Brazilca za manje od 400 miliona evra i tako bi svog velikog klijenta ponovo učinio srećnim, a sa druge strane bi dobio još jedan veliki klub koji bi brendirao i sponzorisao.

Nejmar
Popularni “Fudbal liks” koji je prethodnih meseci obelodanio brojne ugovore iz sveta fudbala, preneo je da Real Madrid i Adidas pregovaraju oko novog ugovora, ali da “kraljevski” klub ima veće zahteve.

Real ima ugovor sa Adidasom do 2020. godine, po kom zaradi 40 miliona godišnje, ali As podseća da su još dva evropska velikana raskinula saradnju sa istim brendom pre zvaničnog isteka.

Čelsi je 2016. takođe odlučio da zameni Adidas “Najkijem”, dok je Milan ove raskinuo ugovor koji je imao do 2023. godine i od sad će novi sponzor biti Puma.

Postavlja se još jednog logično pitanje – Zašto “Najki” ne izdejstvuje Nejmarov povratak u Barsu, koji se takođe pominje kao opcija?

Razlog je takođe jasan, kompanija IMA ugovor sa Barsom, i tu nema nikakvih problema, “otimanje” drugog španskog giganta od velikog rivala je marketinški daleko važniji potez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *