Još jedna legenda Premier lige se oprašta od nogometa

5aa78ba9-f6c8-4d77-a13a-139a0a0a0a6a-chelsea-preview

Didier Drogba je u nedjelju napunio 40 godina, a istog dana je i saopštio kada će završiti bogatu karijeru, koja je počela još 1998. godine u francuskom Le Mansu.

Drogba je u karijeri igrao za Le Mans, Guingamp, Marseille, Chelsea, Shanghai Shenhuu, Galatasaray, Montreal Impact, a sada je član Phoenix Risinga, tima koji se takmiči u USL šampionatu u Sjedinjenim Američkim Državama, i predstavlja drugi rang takmičenja, odmah ispod MLS šampionata.

Legendarni ofanzivac Chelseaja je na rođendan objelodanio da će mu predstojeća sezona u USL biti i posljednja u karijeri, što znači da će kopačke o klin okačiti na njenom kraju na jesen, u zavisnosti koliko daleko “dogura” ekipa Phoenixa, čiji je i jedan od vlasnika.

“Za mene je zaista uživanje što igram i dalje. Uloga vlasnika-igrača mi se veoma sviđa, okružen sam sa mnogo mladih fudbalera, i drago mi je što mogu svoje znanje da im prenesem. Ali, ova sezona je posljednja. Imam 40 godina, tako da je vrijeme”, rekao je Didier Drogba.

Didier Drogba je u karijeri postigao više od 150 golova u dresu Chelseaja, sa Plavcima je četiri puta bio šampion Premijer lige, ima isto toliko trofeja u FA kupu, tri Liga kupa, dva Community Shielda, kao i Ligu prvaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *