GOTOVO! Manchester United dogovorio prvo ljetno pojačanje. Predstavljanje će biti održano prije Mundijala

big_1527083737-united-dogovorio-prvo-pojacanje-zvanicno-predstavljanje-prije-mundijala

Kako saopštava Manchestereveningnews.co.uk, očekuje se da Manchester United i zvanično potpiše ugovor sa 25-godišnjim brazilskim fudbalerom u prvom danima juna, s obzirom da Crveni đavoli što je ranije moguće žele završiti poslovanje na ljetnom prelaznom roku.

Inače, Fred je i sam, prije nekoliko dana, izjavio da želi napustiti Shakhtar već ovog ljeta i napraviti iskorak u svojoj karijeri. Ipak, sjajni Brazilac, koji je uvršten i na spisak reprezentacije svoje zemlje za predstojeći Mundijal, ima važeći ugovor sa Shakhtarom do ljeta 2023. godine.

U njegov ugovor je ugrađena i otkupna klauzula u iznosu od 60 miliona eura, ali navodno ona ne predstavlja “kamen spoticanja” u pregovorima Uniteda sa Fredovim predstavnicima.

Fred se prije nekoliko dana sastao sa svojim menadžerom Gilbertom Silvom, a navodno je i njihova želja da se transfer na Old Trafford osigura prije početka Svjetskog prvensta. S tim ciljem je Silva nakon sastanka sa Fredom otputovao u Englesku kako bi dogovorio detalje transfera svog klijenta u Manchester United.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *