I kad su svi mislili da će ostati u Milanu, iz Engleske je stigla nevjerovatna ponuda

5b0547e8-ee2c-47fd-953b-34ab0a0a0a6a-ddzyrqqv0aytyul-preview

Cijena od sedamdeset miliona eura, koliko je tražio Milan, jednostavno nije mogla biti zadovoljena ni od strane bogataša iz Pariza, tačnije PSG-a. Manchester United je bio također u redu, ali i aktuelni osvajač Lige šampiona, te ovogodišnji finalista Real Madrid.

Na kraju bi moglo doći do transfera koji niko nije spominjao, pa čak se nije ni špekulisalo o njemu, a radi se o interesovanju Jurgena Kloppa. Prema pisanju medija u Italiji i to provjerenih, Klopp je opasno zagrizao i doći će do slanja početne ponude na vrata Milana.

Liverpool naredne sezone ima veoma visoke ciljeve, a dođe li do osvajanja Lige šampiona, ti ciljevi će biti sigurno još veći i navijači će tražiti mnogo više od kluba koji još od 2005. godine nije bio na samom vrhu.

Milan je završio šesti u Seriji A, a to nije domet Gianluigija Donnarumme iako je imao veoma turbulentnu sezonu nakon što je produžio ugovor sa Milanom.

Svih 38 utakmica branio je Donnarumma u ligi i nije imao konkurenciju u ekipi, ali finansijski fair-play je veliki problem za klub i primorani su da prodaju igrače, pa je Donnarumma idealan za pokrivanje dugova i opstanak u Europa ligi iz koje bi lako mogli biti izbačeni ukoliko ne pronađu rješenje.

Corriere dello Sport piše kako će Liverpool poslati početnu ponudu u visini od 35 miliona eura i kako su spremni da istu podignu do određene granice, ali 70 miliona eura svakako ne dolazi u obzir.

Sigurno je da Milan ne bi ni tražio ovako veliku količinu novca nakon mnogobrojnih kikseva ove sezone od strane mladog golmana. Finale Kupa je bio šlag na tortu. Vjeruje se da će Milan ići na cijenu od 50 miliona eura i da će se na kraju dogovoriti za zlatnu sredinu,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *