Tek je stigao na Emirates, a već je u ozbiljnim problemima

5b05adfc-b5bc-4181-90fa-3ebf0a0a0a6a-emeri-preview

Nedugo nakon što je klub iz sjevernog Londona i zvanično predstavio novog menadžera , pojavila se informacija koja ne bi baš mogla da raduje navijače ovog kluba.

Ugledni francuski novinar blizak izvorima iz Paris Saint Germaina Frederic Hermel rekao je za Sky sport da španski trener ne govori engleski jezik, te da je između ostalog, nepoznavanje francuskog jezika bio jedan od razloga napuštanja PSGa.

screenshot-2

Mediji su prenosili kako su pregovori između čelnika “Tobdžija” i Emerya vođeni na engleskom jeziku, ali to ne mora nužno da znači da je on bio taj koji je govorio već njegovi zastupnici. Nekadašnji trener Seville nije želio prevodioca u Parisu dvije godine, iako je njegov francuski veoma loš,toliko loš da su francuske televizije morale da prevode njegov francuski! Kako kažu, ni engleski mu nije mnogo bolji, te će ovoga puta ipak morati da angažuje prevodioca.

Španci nikada nisu važili za velike govorine engleskog jezika,a koliko je ljudima sa španskog govornog područja teško da nauče engleski govori i priznanje Carlosa Teveza da “ne bi mogao da zatraži ni hljeb na engleskom”,a u engleskoj je proveo toliko vremena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *